cvetna_gradina1

Посетители

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterднес16
mod_vvisit_counterвчера96
mod_vvisit_counterза седмицата264
mod_vvisit_counterза месеца1462
mod_vvisit_counterобщо167953
В момента има 1 посетител в сайта
Брацигово...

Местоположение:
Град Брацигово е разположен в подножието на западните Родопи на 430 м. надморска височина. Според проучвания, направени от НАСА през 1995 г. това е екологично най-чистия район в Европа. Освен с природна красота градчето е надарено и с минерални извори. Брациговската минерална вода лекува бъбречни заболявания, колит, гастрит, полезна е и за очни промивки.


Брацигово има богато историческо минало и за разлика от много други населени места в България, все още пази духа на Възраждането. Изцяло запазен е централния квартал на града, в който можете да се потопите в атмосферата на Възраждането, тук можете да откриете образци на Брациговската архитектурна школа.

Климатът
е преходно-континентален. Средногодишната температура за района се движи от 8 до 12 градуса. Максимумът на валежите е през май, а най-слаби са през септември. Зимата е мека, пролетта - къса и топла, лятото-приятно, есента е невероятна!

Транспорт:
До гр. Брацигово има редовен автобусен и железопътен транспорт. ЖП гара Брацигово е предпоследна по линията Пловдив (Стамболийски) - Пещера. Спектър Керамик се намира на 750 м от гарата, по посока центъра. Автобуси за Брацигово пътуват от Пловдив - автогара Юг, Пазарджик.

още информация за гр. Брацигово